Bilder 27/4 2006

       grund1

       grund2

       grund3


Utsikt från berget - tomten ser enorm ut.

       grund4

 
Berget - det verkar som om jag får en liten damm ändå.

       grund5


Elritning 25/4 2006

Vi fick elritningen för ytterväggarna som vi skulle kolla över och signera. Det var en sak som vi var lite tveksamma till. Ett vägguttag i köket hade gjorts om till nåt annat. Så Anders ringde dem, scannade in ritningen och mailade tillbaka en rättad version. Men hela ritavdelningen verkar vara ledig denna vecka så vi får se hur det går.

Spaden är i jorden! 25/4 2006

Eller rättare sagt grävmaskinskopan... 
De började gräva på förmiddagen och när vi kom dit för att kolla läget 19.30 var en kille fortfarande igång!!!
Han hade jämnat till hela tomten!!! Vår bergsknalle som var täckt av grannens kompost är nu renskrapad och fin. Tomten ser mycket större ut nu än vad den gjorde från början.

En av grävkillarna fattade tycke för höräfsan så den följer med honom hem...

Bilderna under visar tomten efter utsättningen. Klicka för att förstora
       

Massa ritningar 21/4 2006

En massa ritningar damp ner i brevlådan. Det var mycket som inte vi förstod ett jota av. Så allt skickas vidare i kopior till KA så han kan kolla över dem.

ps.. på tisdag börjar de gräva

Senaste nytt 20/4 2006

I går hade vi Byggsamråd på kommunen. Där gick vi igenom alla ritningar och vår KA fick sin kontrollplan godkänd. De skulle fixa utsättning så fort som möjligt eftersom vi fått veta att de eventuellt skulle börja schakta i slutet av denna vecka.
Därefter åkte vi ut med KA till tomten, dels för att se om elskåpet hade kopplats in (Det hade det.), dels för att visa honom vart den låg.

Idag åkte vi ut för att titta på utsättningen. Kommungubben skulle även sätta ut en föreslagen sockelhöjd. Vi begrep ingenting av markeringen på pinnarna, så vi ringde KA och redde ut saken.

Ändring i sista minuten

Vi beslöt att vi faktiskt ville dra el till köksön, trots att vi bestämt oss för att strunta i det förut. Så vi skickade in ändringen med en gång så att vi kunde få med den på den slutgiltiga elritningen, som vi ännu inte fått att skriva på.
Eftersom det betyder att ett rör ska läggas i plattan så behövs det godkännas innan plattan ska gjutas...

RSS 2.0