Mer papper att skriva på

Så har vi då fått köpebrev på tomten. Vi var på banken för att fixa en spärrförbindelse och kom på att vi måste ha lagfarten för att kunna söka lån på den mm. Så efter ett snabbt samtal med kommunen åkte vi ner till dem, visade kvittot på att vi betalat tomten, skrev på köpebrevet och åkte tillbaka till banken med pappret så att de kunde skicka in det till tingsrätten/inskrivningsmyndigheten. Förhoppningsvis får vi lagfarten snart.

Dessutom har vi ringt och frågat om bygg-el och VA-ansökan är inlämnad.

Alla träd är nere.....

Nu är det ganska så rent på tomten. Men när all snö har smält bort så kommer det väl fram en massa som vi har missat. En hög till planerar vi samla ihop och elda upp i vår. En påskbrasa kanske.

Kvalitetsansvarig är vald

Vi träffade vår utvalde kvalitetsansvarige i dag och gick igenom hans roll i det hela, och vad som händer härnäst.
Han tog upp några detaljer som han tyckte vi skulle kolla upp lite extra, och så fyllde vi i bygganmälan som han lämnar in åt oss.
Vi kom överens om ett fast pris som lät vettigt. Vi hade fått samma prisförslag från fler andra vi frågat. Orsaken till att vi valde honom var att han hade jobbat med Mjöbäcksvillan och liknande husleverantörer förut.
Vi ska fylla i och lämna in ansökan om VA-anslutning och sen är det bara att vänta på ett byggsamråd på kommunen.

Nu känns det som att vi är på G

Vi var på tomten i helgen tillsammans med Anders familj och fällde några träd. På en och en halv dag fick vi ner tolv träd. Riset samlar vi i gropen på tomten och ska elda upp det troligtvis nu på söndag. Det blev en massa bärande och släpande av stockar och grenar. Anders far fällde "gammelbjörken" det sista innan alla skulle hem till Hockeyfinalen i OS. Trädet var så stort att motorsågsbladet inte gick genom. Det tog en kvart att få ner det. Men nu är det bara två träd till som ska ner och sen ska vi elda.

Nu börjar det se ut som om man kan bo där. Lite lättare att se huset framför sig utan att behöva tänka bort björken mitt i köket....

Bygglov!!!! 27/2 2006

Så har vi då äntligen fått det efterlängtade bygglovet! Det tog bara 9 1/2 veckor....

Sammanfattning av de senaste veckorna:
Anders ringde lite då och då och kollade läget. Hon som hade hand om ärendet hittade först inte pappren, och när hon väl gjorde det längst ner i högen. sa hon typ "Oj, de har legat här länge. Jag lägger dem överst." Fyra veckor senare ringde Anders igen. Även denna gång låg de längst ner i högen. "Oj, de har legat här länge. Jag sätter en röd lapp på den."  Veckor senare så ringer hon och påpekar att garaget ligger 10 (!) cm (!) för nära tomtgränsen, och att vi borde flytta huset längre in på tomten också. Så Anders ändrade på ritningen och så faxade jag in den till kommunen två gånger dagen efter.  Sen dröjde det bara några dagar innan vi fick bygglovet.



RSS 2.0