Efter ett drygt halvårs boende.... 30/4 2007

Nu har vi bott i vårt hus i över sju månader. Och för att svara på Desirees fråga (Tack! förresten) Jag är faktiskt väldigt nöjd. Vi planerade och funderade en hel del hur vi ville ha det och det har ju bidragit till att det blev så bra.
Inga allvarliga fel alls.

Det största strulet har ju varit bänkskivorna i köket. Snickaren fick inte riktigt till skarven i hörnet och det blev en kant som inte kändes bra. Men efter en del tjat på besiktningen så skulle vi dem få utbytta, 6-8 veckors leveranstid fick vi räkna med på de nya skivorna.

När det hade gått ca 9 veckor ringde vi och kollade. Då stod skivorna bortglömda hos tillverkarna! Vi fick dem ganska snart efter det... När vi sedan skulle öppna paketet så såg vi att det var fel mått på skivorna. Exakt samma fel som första gången vi fick skivor. Dessutom var det en fraktskada på en av skivorna.... igen.
Så det var ju bara att reklamera skivorna. Hos tillverkarna trodde de mig inte. I deras anteckningar fanns inga reklamationer och nybeställningar!!! Alltså måste jag ha fel. Jag stod på mig och bad dem kolla upp det. Någon dag senare fick jag svaret att de inte hade lagt in nybeställningen som order i systemet utan skickat den via mail eller liknande. Men nu fick jag iallafall nya ritningar som jag skulle jämföra med de befintliga, men dock felinstallerade skivorna. När jag godkänt dem så var det ytterligare leveranstid.... Så ca ett halvår senare har vi nu nya bänkskivor på plats. Även dessa är inte perfekt sammanfogade i hörnskarven, och har små skavsår runt omkring. men nu orkar jag inte bry mig längre. Vi tar upp det på 2-årsbesiktningen....

Samma sak gäller ytterpanelen. Där brädorna släpper kraftigt från väggen. De sa att de skulle vända i igen under vintern, men så har ju inte skett. Vi fick en del utbytta och andra spikades fast igen. Och några sprickor fylldes med fogmassa, men de har lossat mer så det ser mest dumt ut.

Vi har iallafall målat färdigt huset. Det gick fortare än vad jag trodde. A kämpade på med alla smådetaljer, och trotsade höjdrädslan när han skulle måla gavlarna.

Vi har ju ännu inte börjat med andra våningen, utan koncentrerar oss på att få en blomstrande trädgård till sommaren.
A har börjat rensa "dammen" och herre jisses. Den har ingen botten. Inte riktigt, men det var så mycket grus och sten som gömde sig att jag kommer att kunna ha riktiga näckrosor som kräver lite större djup och inte bara miniatyrvarienterna som jag trott. Vissa delar ser ut som Grand Canyon i miniatyr. Ska bli jättekul när vi äntligen fått klart den.

RSS 2.0