Snickaren är på plats! 26/6 2006

Så har han äntligen kommit. Även om Anders inte såg honom själv så såg han ändå spår efter honom - husvagnen. Imorgon ska vi åka upp och prata med honom och se om vi får slänga ut mer jord, eller om det kommer att vara i vägen för honom.

Ännu mer jord 22- 24/6 26/6, 30/6 och 2/7 2006

Så har vi fördelat all jord på baksidan. Vi lade inte precis överallt utan lämnade en meter minst vid stupet för att vi ändå ska fylla på med fylle och kommer att förstöra marken. Vid husets bakre långsida lämnade vi 2-3 meter för att snickaren ska kunna röra sig fritt, när han nu kommer. 
Den första jorden, som vi beställde från Renova,  visade sig förutom plast tyvärr även innehålla glasbitar. Vi får kolla extra noga vid krattningen inför grässådden så att vi hittar alla glasbitar. Man ska ju helst kunna gå barfota på gräset.

Vi provade en annan leverantör nästa gång. Det blev Brudberget i Mölndal. Deras jord såg helt annorlunda ut. Mycket mer mull, inte lika mycket sand. Inget glas.

Här är bilder från jordkörning dag 1 till och med 6

                  
jord1


jord2


jord3


jord4


jord5


jord7


Snickaren är försenad 21/ 2006

Nu har vi fått besked att vår snickare som skulle ha börjat för två veckor sedan är ytterligare försenad. Inte förrän nästa vecka kan han börja på vårt hus. Dessutom är han själv så han får mycket att göra.

8 timmar i solen 17/6 2006

I dag har vi skyfflat jord hela dagen. Vi beställde ett lass jord som levererades i går fredag, och hela dagen idag så har vi fördelat jorden längst upp på tomten. Vi började med att lägga ut 10cm, och vi täckte 88kvm, så nu är det bara ca 500kvm kvar. Alltså ett antal lass till. Vi beställer ett nytt till nästa vecka och så vidare tills vi är klara. En trevlig solbränna fick jag också.

RSS 2.0